Menestyksekäs finanssitalo Taaleri arvostaa käännöskumppaninsa reagointivalmiutta ja luotettavuutta

Vuonna 2013 Helsingin pörssiin listautunut kasvava kotimainen Taaleri-konserni vastaa muun muassa asiakkaidensa varallisuuden hoidosta, sijoitus- ja pääomarahastoista sekä suorasta sijoitustoiminnasta. Taalerin monipuoliset finanssialan käännöstarpeet edellyttävät nopeaa, tarkkaa ja luotettavaa käännöstoimittajaa. Lingoneer Oy valikoitui kumppaniksi vuonna 2017.

Suomen johtaviin rahoitusalan toimijoihin lukeutuvan Taaleri Oyj:n ja käännöstoimisto Lingoneerin solmima puitesopimus kattaa pörssiyhtiön monipuoliset käännöstarpeet lehdistö- ja pörssitiedotteista verkkosivusisältöihin.

– Pörssitiedottamisessa tilanteet saattavat elää nopeasti ja ilmetä joskus poikkeavina vuorokaudenaikoina, jolloin ripeä reagointi on ensiarvoisen tärkeää. Luotettava ja nopeatoiminen käännöstoimisto on vertaansa vailla. Olemme tarvinneet muutamissa tiukoissa tiedottamistilanteissa pikaisesti käännösapua, jolloin Lingoneer on palvellut meitä erinomaisesti, Taalerin viestintäjohtaja Taneli Hassinen kertoo.

Talousviestinnän puolella korostuu erityisesti käytettyjen käsitteiden yhdenmukaisuus.

– Talousviestinnän julkaisuissa olennaista on käyttää johdonmukaista kieltä ja tarkkaan määriteltyjä käsitteitä – termistö ei voi vaihdella kausiraportista toiseen. Esimerkiksi talousraporteissa mietitään suomenkielisiäkin termejä huolellisesti, minkä tulee näkyä myös käännöksissä. Olemmekin laatineet raporttejamme varten sanastoja yhdessä Lingoneerin kanssa, jotta käsitteet pysyvät eri yhteyksissä samoina, hän jatkaa.

Hassinen painottaa myös käännösten vaikutusta koko yrityksen imagolle.

– Tarkkaan määritellyn termistön ja laadukkaan käännöksen myötä yritys näyttäytyy kansainvälisille sidosryhmilleen viestinnällisesti ammattimaiselta.

Yrittäjähenkisyys yhdistää

Lingoneerin ja Taalerin saumatonta kumppanuutta on edistänyt yhteneväinen yrityskulttuuri.

– Päädyimme Lingoneerin asiakkaaksi, sillä tarvitsimme joustavan ja asiakkaan tarpeita kuuntelevan käännöstoimiston. Meillä Taalerilla yrittäjämäisyys on lähellä sydäntä, joten myös Lingoneerin toimintakulttuuri on viehättänyt meitä.

Suurasiakkuuksista vastaavan Tuomas Paasovaaran mukaan Lingoneerin vahvuudet kohtaavat Taalerin tarpeisiin erinomaisesti.

– Meillä on vuosien kokemus talousviestinnän kääntämisestä. Korostamme palvelussamme erityisesti rahoitusalan sanaston ja konventioiden tuntemusta, tarkkuutta sekä laadukasta ja luotettavaa käännösprosessia myös kiiretilanteissa. Käännöspäivystyksemme valvoo 24/7, millä varmistamme nopeatkin toimitusajat. Taaleri on yksi Suomen kovimmista rahoitusalan toimijoista ja meille erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä asiakas, Paasovaara kommentoi.

Lisätietoja:
Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, Taaleri Oyj, puh. +358 40 504 3321
Reijo Hult, toimitusjohtaja, Lingoneer Oy, puh. +358 44 572 5734

    Ota yhteyttä:

    sähköpostillapuhelimitse