Lingoneer Oy ja InfoFinland käännösyhteistyöhön

Maahanmuuttajien monikielinen verkkopalvelu, Infofinland.fi, on valinnut julkisen kilpailutuksen pohjalta Lingoneer Oy:n käännösyhteistyökumppanikseen neljän vuoden sopimuksella.

30.04.2010

Sopimukseen sisältyvät kaikki Infofinland.fi –verkkopalvelussa käytettävät kielet: suomi, ruotsi, englanti, viro, ranska, venäjä, somali, serbokroatia, turkki, arabia, persia, kiina, espanja, albania ja kurdi (sorani).

Verkkopalvelun tarkoituksena on tarjota laadukkaasti ja helppotajuisesti maahanmuuttajille tietoa heidän omalla äidinkielellään kotoutumisen tueksi. Palvelun kohderyhmiä ovat myös Suomeen muuttoa suunnittelevat henkilöt ja maahanmuuttajia työssään palvelevat viranomaiset. InfoFinland:in tietosisältöjä tuotetaan yhteistyössä laajan viranomais- ja järjestökentän kanssa.

– Lingoneer on erittäin iloinen tästä uudesta ja vaativasta hankkeesta. Nyt voimme olla mukana tuottamassa käännöspalveluita täällä asuvien ja tänne muuttoa suunnittelevien maahanmuuttajien tarpeisiin. Lisäksi voimme samalla työllistää täällä asuvia erikielisiä kääntäjiä ja opimme samalla itse tarkemmin tuntemaan tätä tärkeää aihealuetta myös käytännön kautta, toteaa Lingoneer Oy:n toimitusjohtaja Reijo Hult.

– Käännösten korkea laatu on InfoFinland:ille erittäin keskeinen asia. Tämän vuoksi haluamme satsata tiiviiseen yhteistyöhön Lingoneerin kanssa. Parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi olemme muun muassa sopineet yhteisen käännösohjeistuksen käyttöönotosta ja kääntäjien säännöllisestä kouluttamisesta InfoFinland:in käännöstyöhön, kertoo erityissuunnittelija Elina Huhta InfoFinland:ista.

Lingoneerin muita julkisen sektorin sopimusasiakkaita ovat muun muassa Valtiovarainministeriö, Ulkoasiainministeriö, Hansel, Turun kaupunki, Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki sekä useat muut kaupungit ja kunnat.

Lingoneer Oy on kotimainen käännöstoimisto, joka toimii kansainvälisen kääntäjäverkoston kautta yli 100 kielen kielivalikoimalla. Erikoisaloina ovat muun muassa tekniikka ja teollisuus, viestintä ja markkinointi, juridiikka ja lääketiede.

Lingoneerin päätoimipaikka on Tampereella ja toimipisteet löytyvät Helsingistä, Turusta, Jyväskylästä, Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta, Porista, Raumalta, Varkaudesta, Joensuusta, Salosta, Seinäjoelta ja Kouvolasta. Lingoneer toimii lisäksi Pietarissa ja Tallinnassa.

Infofinland.fi on sisäasiainministeriön, opetusministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, valtiovarainministeriön, Kansaneläkelaitoksen sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen, Kuopion, Rovaniemen Kajaanin ja Oulun kaupunkien rahoittama monikielinen verkkopalvelu maahanmuuttajille.

Infofinland.fi tarjoaa tietoa suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja julkishallinnon palveluista. Sivuston ylläpitäjä on Helsingin kulttuurikeskus ja sen InfoFinland-toimitus. www.infofinland.fi

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Reijo Hult, Lingoneer Oy

Erityissuunnittelija Elina Huhta, InfoFinland, puh 09 310 37 512, elina.huhta@hel.fi

    Ota yhteyttä:

    sähköpostillapuhelimitse