Lingoneer Oy ja Infopankki.fi käännösyhteistyöhön

Maahanmuuttajien monikielinen verkkopalvelu, Infopankki.fi, on valinnut julkisen kilpailutuksen pohjalta Lingoneer Oy:n käännösyhteistyökumppanikseen neljän vuoden sopimuksella.

Sopimukseen sisältyvät kaikki Infopankki.fi –verkkopalvelussa käytettävät kielet: suomi, ruotsi, englanti, viro, ranska, venäjä, somali, serbokroatia, turkki, arabia, persia, kiina, espanja, albania ja kurdi (sorani).

Verkkopalvelun tarkoituksena on tarjota laadukkaasti ja helppotajuisesti maahanmuuttajille tietoa heidän omalla äidinkielellään kotoutumisen tueksi. Palvelun kohderyhmiä ovat myös Suomeen muuttoa suunnittelevat henkilöt ja maahanmuuttajia työssään palvelevat viranomaiset. Infopankin tietosisältöjä tuotetaan yhteistyössä laajan viranomais- ja järjestökentän kanssa.

– Lingoneer on erittäin iloinen tästä uudesta ja vaativasta hankkeesta. Nyt voimme olla mukana tuottamassa käännöspalveluita täällä asuvien ja tänne muuttoa suunnittelevien maahanmuuttajien tarpeisiin. Lisäksi voimme samalla työllistää täällä asuvia erikielisiä kääntäjiä ja opimme samalla itse tarkemmin tuntemaan tätä tärkeää aihealuetta myös käytännön kautta, toteaa Lingoneer Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo.

– Käännösten korkea laatu on Infopankille erittäin keskeinen asia. Tämän vuoksi haluamme satsata tiiviiseen yhteistyöhön Lingoneerin kanssa. Parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi olemme muun muassa sopineet yhteisen käännösohjeistuksen käyttöönotosta ja kääntäjien säännöllisestä kouluttamisesta Infopankin käännöstyöhön, kertoo erityissuunnittelija Elina Huhta Infopankista.

Lingoneerin muita julkisen sektorin sopimusasiakkaita ovat muun muassa Valtiovarainministeriö, Ulkoasiainministeriö, Hansel, Turun kaupunki, Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki sekä useat muut kaupungit ja kunnat.

Lingoneer Oy on kotimainen käännöstoimisto, joka toimii kansainvälisen kääntäjäverkoston kautta yli 100 kielen kielivalikoimalla. Erikoisaloina ovat muun muassa tekniikka ja teollisuus, viestintä ja markkinointi, juridiikka ja lääketiede.

Lingoneerin päätoimipaikka on Tampereella ja toimipisteet löytyvät Helsingistä, Turusta, Jyväskylästä, Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta, Porista, Raumalta, Varkaudesta, Joensuusta, Salosta, Seinäjoelta ja Kouvolasta. Lingoneer toimii lisäksi Pietarissa ja Tallinnassa.

Lingoneer Oy on Domus Print Oy:n tytäryhtiö. www.lingoneer.com

Infopankki.fi on sisäasiainministeriön, opetusministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, valtiovarainministeriön, Kansaneläkelaitoksen sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen, Kuopion, Rovaniemen Kajaanin ja Oulun kaupunkien rahoittama monikielinen verkkopalvelu maahanmuuttajille.

Infopankki.fi tarjoaa tietoa suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja julkishallinnon palveluista. Sivuston ylläpitäjä on Helsingin kulttuurikeskus ja sen Infopankki-toimitus. www.infopankki.fi

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Risto Jalo, Domus Print Oy, Lingoneer Oy
gsm. 0500 630 133, risto.jalo@domusprint.fi, risto.jalo@lingoneer.com

Erityissuunnittelija Elina Huhta, Infopankki, puh 09 310 37 512, elina.huhta@hel.fi

Ota yhteyttä:

sähköpostillapuhelimitse