Kansainvälinen, kansainvälisempi, Metsä Tissue

Euroopan johtava koti- ja suurtalouksien pehmopaperitoimittaja ja maailman johtava ruuanlaittopapereiden toimittaja Metsä Tissue luottaa käännöspalveluissa monivuotiseen kumppaniinsa Lingoneeriin.

– Metsä Tissuen 11 tehdasta sijaitsevat kuudessa eri maassa. Kasvumarkkinat ovat vahvasti maailmalla. Erilaista materiaalia asiakirjoista nettitekstiin ja muuhun markkinointimateriaaliin käännetään lukuisille kielille – usein vielä kiireisellä aikataululla, Metsä Tissuen myyntijohtaja Toni Rikkonen kertoo.

Luotettavuus, joustavuus ja yrityskulttuurin ymmärtäminen ovatkin Rikkosen mukaan Metsä Tissuelle tuiki tärkeitä yhteistyökumppanin ominaisuuksia.

– Jokaisella yrityksellä on oma termistönsä ja kulttuurinsa, jotka näkyvät myös erilaisissa käännösmateriaaleissa. Lingoneerin kanssa löysimme nopeasti yhteisen kielen ja toimintatavat. Kaltaisellemme yhtiölle käännöspalvelujen ulkoistaminen on järkevää – kaikkia asioita ei kannata tehdä itse.

Metsä Tissuen liikevaihto oli vuonna 2012 reilut 980 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Metsä Group -konserniin kuuluvassa yksikössä on noin 3 000. Metsä Tissuen päätuotemerkkejä ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Yksi yhtiön vahvoista kasvusuunnista on Venäjä.

– Suomalainen kuluttaa pehmopaperia vuodessa noin 15 kiloa. Vastaavasti Venäjällä pehmopaperikulutus on toistaiseksi vain kilo-puolitoista per henkilö – täkäläisiin kulutustottumuksiin verrattuna kasvun varaa on siten huimasti, myyntijohtaja havainnollistaa. Pietarissa ja Moskovassa kulutus on jo länsimaista tasoa, mutta Venäjän noin 150 miljoonassa kuluttajassa meillä on vielä reippaasti potentiaalia!

    Ota yhteyttä:

    sähköpostillapuhelimitse